NEMEA HISTORY

NEMEA HISTORY

Α. Γ. Καλλής: “Ένα Ευχαριστώ στον αγωνιστή Ιερέα της Νεμέας πατέρα Ευάγγελο Μπακασέτα»

Στις 7 Ιουνίου 2019 έλαβα μια ενδιαφέρουσα επιστολή, του αγαπητού μας Ιερέα που ασκεί τα καθήκοντά του στον Ιερό Ναό των Εισοδίων Θεοτόκου Νεμέας πατέρα Ευάγγελου Ε. Μπακασέτα, όπου με ενημέρωνε, για την προγραμματισμένη αιμοληψία στον υπαίθριο χώρο του πολιούχου Αγίου Γεωργίου η οποία διεξάγεται επιτυχώς για 17η συνεχόμενη χρονιά. Μια προσπάθεια μιας πραγματικά φωτισμένης ομάδας, με ηγέτη τον ίδιο, που σπάει τα όποια στεγανά, τις όποιες κοινωνικές, πολιτικές και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις και στέκεται στην ουσία των πραγμάτων, που δεν είναι τίποτε άλλο από την αξία της ανθρώπινης ζωής, αυτής που δεν εγκλωβίζεται σε ρατσιστικά παραληρήματα και ξενοφοβικές προσεγγίσεις, αναδεικνύοντας την αγάπη προς τον πλησίον που δίδαξε μέσα από τη θυσία του ο Ιησούς Χριστός.
Παράλληλα με την αιμοδοσία αυτή, πραγματοποιείται και η τρίτη καταγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών, ένα δηλ. ακόμη επίτευγμα της δραστήριας αυτής ομάδας της Νεμέας, που απαντά (μαζί με άλλες αντίστοιχες πανελλήνιες ομάδες) σ’ ένα μέγιστο πρόβλημα της χώρας, δίνοντας ανάσα και ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους που περιμένουν εν αγωνίως να είναι συμβατοί με έναν απ’ αυτούς τους γενναίους ανθρωπιστές δότες.
Όμως εκτός όλων αυτών των μεγίστων πράξεων, ενός ανθρώπου που δεν περιορίζεται απλά στα ιερατικά του καθήκοντα, έρχεται να προστεθεί και μια ακόμη προσπάθεια που έχει να κάνει με την μάχη που δίνει μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Νεμέας, χρόνια τώρα, για το παραεμπόριο στην πόλη μας. Στην γιορτή που έχει καθιερώσει στον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου, απαγορεύει κάθε μορφής παραεμπορίου θέλοντας να προστατεύσει τον εμπορικό κόσμο της Νεμέας που δίνει πραγματικά μάχη επιβίωσης. Γράφει χαρακτηριστικά στην επιστολή του προς το αστυνομικό Τμήμα Νεμέας: «… επιζητούμε την εποπτεία και την απαγόρευση του παραεμπορίου (πλανοδίων μικροπωλητών – ανθοπωλών), διότι είμαστε αυστηρά αντίθετοι με τη συμμετοχή τους, τόσο εμείς ως διοργανώτρια επιτροπή, όσο και η δημοτική αρχή καθώς και ο Εμπορικός Σύλλογος Νεμέας».
Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη μέσω της παρούσης επιστολής ως επ. Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας, συνεργασθής άψογα μαζί του για 15 χρόνια ως πρόεδρος, να τον ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των εμπόρων της πόλης μας, για τον μεγάλο του αγώνα ενάντια στην μάστιγα του παραεμπορίου (5-8 δις ετησίως) που στερεί έσοδα από την προσπάθεια της χώρας μας να σταθεί όρθια μετά από10 χρόνια μνημονίων και καταστροφής της ελληνικής οικονομίας.
Κλείνοντας αυτή μου την επιστολή θα ήθελα σε ανθρώπινο επίπεδο, να τον ευχαριστήσω για την βοήθεια τού ίδιου και της ομάδας του, για όσα έκαναν για την δική μου οικογένεια (όπως άλλωστε και για τόσες άλλες οικογένειες στην περιοχή μας), δίνοντάς μας αίμα που σημαίνει ζωή, ελπίδα και κουράγιο για το μέλλον. Πατέρα Ευάγγελε να είστε πάντα καλά εσείς και η άξια ομάδα σας.

Σας ευχαριστούμε για όλα
Μετά τιμής

Αριστοτέλης Γ. Καλλής
Επ. Πρ. Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας
Πτ. Πολιτ. Τμήματος Νομικής Σχολής Αθηνών
Nemeahistory.bloqspot.com

Υ.Γ. Η αιμοληψία όπως και η καταγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών θα γίνει τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 στη Νεμέα από τις 9 π.μ. – 12 π.μ. και 4 μ.μ. – 8:30 μ.μ. στον υπαίθριο χώρο του πολιούχου μας Αγίου Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.