NEMEA HISTORY

NEMEA HISTORY

ΒΑΡΕΘΗΚΑ / Η ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΤΥΧΑΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ (ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ)

 
«ΒΑΡΕΘΗΚΑ»
Ή
«ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΤΥΧΑΙΟ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ (ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ)»


Κύριε Βουλευτά
ΒΑΡΕΘΗΚΑ τις αστοχίες σας, τα κούφια σας λόγια, τα άνανδρα διλήμματά προς το λαό, όποτε και όταν αισθανθείτε ότι κινδυνεύει η θέση σας. Ανδρωθήκατε σε μια Δημοκρατία που θυσιάστηκαν χιλιάδες νεκροί και από τις δύο παρατάξεις, για να ανθίσει, και σεις…τη πήρατε παιδούλα, την ξεπουλήσατε, τη διαπομπεύσατε, την εκπορνεύσατε, την καταστρέψατε, την κομματιάσατε και τέλος την πετάξατε στον κάλαθο των αχρήστων μαζί με τα υπολείμματα (δυστυχώς ανακυκλώσιμα) της ιστορίας, που «οραματίζονται» δικτατορίες ολοκληρωτικά καθεστώτα, ναζιστικά στρατόπεδα, Γκουαντάναμο, Γκούλακ, Μακρονήσια, Γκέτο, θαλάμους αερίων και τάγματα εφόδου.
ΒΑΡΕΘΗΚΑ ν’ αλλάζετε απόψεις και θέσεις ανάλογα με τη θέση που βρίσκεστε κάθε φορά (κυβέρνηση ή αντιπολίτευση). Νομίζετε πως είστε Δημοκράτες και ο φασισμός εμπεριέχεται σε πολλές εκ των πράξεών σας. Αποφασίζετε κεκλεισμένων των θυρών λες και το Κράτος είναι ιδιοκτησία σας. Αλλάζετε και ψηφίζετε πολυνομοσχέδια κατά το δοκούν, εξασφαλίζοντας πρωτίστως τα συμφέροντα των ξένων τοκογλύφων – δανειστών. Διαγράφετε με ευκολία όποιον διαφωνεί με την επίσημη γραμμή του ενός αλάθητου και ελέω θεού ηγεμόνα (βλέπε αρχηγό κόμματος). Διαπομπεύετε όποιον τολμήσει να έχει άλλη άποψη, όποιον τολμήσει να «συλλογάται ελεύθερα».
ΒΑΡΕΘΗΚΑ την μίζερη φύση σας, την αναλγησία σας, την αντεθνική σας υστερία, την αυθαιρεσία σας, την δήθεν προοδευτικότητά σας, το «αποφασίζομεν και διατάσομεν» με πρόσχημα τον κίνδυνο ανατροπής της δημοκρατίας. Μιας δημοκρατίας που εσείς κατακρεουργήσατε ανατρέποντάς την στην πράξη τα τελευταία κυρίως εφτά χρόνια.
ΒΑΡΕΘΗΚΑ να είμαι μόνος μεταξύ μόνων και απροστάτευτων νεόπτωχων Ελλήνων (λαμπρό σας «δημιούργημα» μαζί με τα συσσίτια ανέργων και τα υποσιτισμένα παιδιά που λιποθυμούν) απέναντι στα προβλήματα που μας δημιουργείτε σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η περιουσία, η σωματική μας ακεραιότητα, η εργασία, το μέλλον των παιδιών μας, η σύνταξη (;), η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, η ελευθερία μας. Το σημερινό κατάντημα εννοούσατε όταν μιλούσατε για ίσες ευκαιρίες, για το η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, για τα περήφανα γηρατειά, για την επανίδρυση του κράτους, για την τελευταία ελπίδα;
ΒΑΡΕΘΗΚΑ τις κόκκινες γραμμές που δήθεν τραβάτε για να διαχωρίσετε το κακό χθες, από το δήθεν «ελπιδοφόρο» αύριο που όλως τυχαίως αφήνει ατιμώρητους τους εκάστοτε συνοδοιπόρους σας (πλην εξαιρέσεων) στα μεγάλα και κατάπτυστα οικονομικά σκάνδαλα (βλέπε ασυλία).
ΒΑΡΕΘΗΚΑ να νομοθετείτε αρνητικά για μας και θετικά για σας (βλέπε προνόμια βουλευτών μισθούς – συντάξεις – αναδρομικά – ατέλειες - αφορολόγητο).
ΒΑΡΕΘΗΚΑ να επικαλείστε μονίμως τη σωτηρία της χώρας, για να μειώσετε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, για να ανατρέψετε τις εργασιακές σχέσεις, να εκμηδενίσετε το κοινωνικό κράτος, την παιδεία, την υγεία, για να υπογράψετε μνημόνια που ξεπουλάνε τη χώρα στο βωμό της σωτηρίας του τραπεζικού (και μόνο) συστήματος, και από την άλλη να διατηρείτε αλώβητα όλα εκείνα που συντηρούν τη δική σας «τάξη» που πλέον δυστυχώς ομοιάζει με την «Βασιλική οικογένεια» και τη χουντική νομενκλατούρα.
ΒΑΡΕΘΗΚΑ να βρίσκετε διαρκώς δικαιολογίες για να εξαθλιώσετε μέσω μιας πενιχρής σύνταξης, την τιμημένη γενιά που έφτιαξε την Ελλάδα από το μηδέν του εμφυλίου, ενώ παράλληλα εσείς δικαιολογείτε 19.141.368 ευρώ ετησίως για συντάξεις πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών, όπως επίσης και συνταξιοδοτικό δικαίωμα στα 65 έτη με 48 μήνες θητείας για όσους εξελέγησαν μέχρι το 1990. Πως μπορείτε ακόμη να κοιτάτε στα μάτια την χαμένη γενιά των 300 ευρώ και να μιλάτε για οράματα, εσείς οι εφιάλτες του ιστορικού γίγνεσθαι μιας χώρας που στέκει αιώνες απέναντι σε κατακτητές και που ποτέ δεν είχε φαντασθεί ότι οι χειρότεροι εχθροί του λαού θα ήταν αυτοί που κατοικούσαν εντός των τοίχων, εσείς οι ως τα χθες υποστηρικτές μας και νυν διώκτες μας, εσείς οι ως τα χθες διώκτες μας και νυν υποστηρικτές μας.
ΒΑΡΕΘΗΚΑ να σας βλέπω να κλέβετε την τελευταία ελπίδα από τον γέροντα, τη φλόγα για ζωή, εργασία, προοπτική από τον νέο.
ΒΑΡΕΘΗΚΑ τις συγνώμες σας, την κλεπτομανία σας, την μεγαλομανία σας, τη δουλικότητά σας έναντι των ισχυρών παραγόντων της Δύσης, την απρέπειά σας έναντι αυτών που πολέμησαν, αυτών που έχασαν παιδιά, γυναίκες, άντρες, αυτών που έχασαν τα νιάτα τους, αυτών που αντιστάθηκαν σε όλους εκείνους που προφήτευαν το θάνατο μιας χώρας που έβγαινε λαβωμένη από κατακτητές, εμφυλίους και πολέμους.
Καημένη Ελλάδα, σου απέμειναν οι ανάξιοι της ιστορίας σου, οι φωνασκούντες εκ του ασφαλούς πολιτευτές, συνοδοιπόροι μιας αναξιόπιστης εξουσίας, εραστές του ολοκληρωτισμού, των δικτατοριών δοσίλογοι και ανιστόρητοι, όλοι μαζί συνωστισμένοι στο χάος του μυαλού τους, οι ολίγον επαναστάτες, οι ολίγον δημοκράτες, οι ολίγον τίποτα κι απ’ όλα, που με τις αστοχίες τους προάγουν τα φασιστικά μορφώματα σε ρυθμιστικούς παράγοντες.
Που είναι μωρέ η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;
Που είναι οι Δημοκράτες του παρελθόντος, οι ταπεινοί αγωνιστές που αρνήθηκαν τιμές και αξιώματα, πεθαίνοντας εξόριστοι από τον παράδεισο των επιφανών πικραμένοι και ξεχασμένοι μα ήρεμοι και γαλήνιοι για όσα πρόσφεραν, κομμάτια από μια ψυχή ελεύθερη, ενός λαού φιλόξενου ενός λαού εργάτη (παρά τις ύβρεις των «εταίρων» μας) ενός λαού φως εκ του φωτός, ενός πανάρχαιου πολιτισμού, ενός λαού που γέννησε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ενός λαού που έκλαψε για όσα έχασε στον Πόντο, στη Σμύρνη, στη Κύπρο, για όσα «έχασε» σε μια αποβάθρα την δεκαετία του ’50 περιμένοντας το πλοίο «Πατρίς», σε μια αποβάθρα που καταφέρατε εσείς (μηδενός εξαιρουμένου) να ξαναχτίσετε πέτρα τη πέτρα για να διώξετε και πάλι όσους απέμειναν, όσους ακόμη ήθελαν να είναι ελεύθεροι σε μια χώρα περήφανη και ανεξάρτητη.

Υ.Γ. Αφιερώνεται στον αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκο Παναγούλη για να παραδειγματίζονται οι επιδοματικοί, κρατικοδίαιτοι, κατ’ επίφαση και εκ του ασφαλούς «επαναστάτες» της μεταπολίτευσης.



Α. Γ. Καλλής
Επ. πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.