NEMEA HISTORY

NEMEA HISTORY

Α.Γ. Καλλής : Οι προτάσεις που κατέθεσα για τον Δήμο Νεμέας στους υποψήφιους στις εκλογές του 2006 (πριν 17 χρόνια) ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας.

 

Α.Γ. Καλλής : Οι προτάσεις που κατέθεσα για τον Δήμο Νεμέας στους υποψήφιους στις εκλογές του 2006 (πριν 17 χρόνια) ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας.

Επιλέγω να καταθέσω δημοσίως από το αρχείο μου, ένα ιστορικό πλέον ντοκουμέντο για την πόλη με ημερομηνία 18 Ιουλίου 2006 που αφορά μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον Δήμο Νεμέας στους τότε υποψηφίους Β. Ανδριανάκο και Κ. Καλαντζή.

Το 17σέλιδο αυτό είναι χειρόγραφο γιατί δεν είχα τότε χρόνο για να δακτυλογραφηθεί, λόγω του ότι όλα έπρεπε να γίνουν γρήγορα και να παραδοθούν στους δύο υποψηφίους κατά την διάρκεια των προγραμματισμένων συνομιλιών μας στον χώρο του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας. 

(πατήστε στην παρακάτω εικόνα προκειμένου να
διαβάσετε το πλήρες κείμενο των προτάσεών μας)


 


Αφού λοιπόν το συνέταξα, το πρότεινα στο Δ.Σ. του Συλλόγου όπου το ενέκρινε ομοφώνως και τους το παραδώσαμε στα γραφεία του Συλλόγου μετά από εκτενή συζήτηση που είχαμε μαζί τους για το τι μπορεί τελικά να γίνει στον τόπο του Οίνου, του Μύθου και της Ιστορίας. Αυτή η διαδικασία έγινε πριν οι δύο υποψήφιοι βγάλουν το δικό τους πρόγραμμα, γιατί ήθελα να γίνει το εντελώς αντίθετο απ’ αυτό που συνήθως γίνεται έως και σήμερα. Δηλαδή ήθελα να κατατεθούν πρώτα οι δικοί μας προβληματισμοί και τα δικά μας όνειρα ως πολίτες και φορείς για την πόλη και όχι όπως συνήθως γίνεται, το τι δηλαδή ονειρεύονται οι εκάστοτε υποψήφιοι με τους συνεργάτες τους, πριν από εμάς για μας.

Και πράγματι έγινε για πρώτη φορά μια γόνιμη συζήτηση και με τους δύο. Αυτές οι δύο ιστορικές συναντήσεις με τους δύο υποψηφίους έγιναν 21η Ιουλίου και 1η Αυγούστου του 2006 και δεν έγιναν ποτέ ξανά στην πόλη μας.

Δεκαεφτά χρόνια μετά, πολλές απ’ αυτές τις προτάσεις υλοποιήθηκαν, πολλές όμως ακόμη συζητιούνται και σήμερα. Για την ιστορία, ο τότε υποψήφιος Β. Ανδριανάκος μου είπε και προς τιμήν του: «Να ξέρεις Τέλη, ότι όταν διαμόρφωνα το δικό μου πρόγραμμα ενσωμάτωσα πολλά από αυτό το 17σέλιδο».

Σήμερα λοιπόν καταθέτω αυτό το ντοκουμέντο που θα μπορούσε να έχει τίτλο «τι ονειρευόμουν εγώ και οι συνεργάτες μου για την πόλη μας πριν από 17 χρόνια» που αποδεικνύει ότι πολλά πράγματα που φαίνονται καινούργια, είναι τελικά τόσο παλιά όσο και οι αγωνίες μας, τα όνειρά μας και οι αγώνες όλων μας, χωρίς εξαιρέσεις για μια ομορφότερη πόλη.

Αυτό δε που πιστεύω είναι ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα ενός δημάρχου είναι να ενώσει τους πολίτες του τόπου του και να αξιοποιήσει όλες εκείνες τις ντόπιες δυνάμεις ανεξάρτητα από το αν τον ψήφισαν ή όχι.

Γιατί κανένας στρατηγός που έγραψε ιστορία δεν εξεστράτευσε ποτέ με έναν διχασμένο στρατό, κι αυτό που παρατηρώ σήμερα ανεξάρτητα του αποτελέσματος των προσεχών εκλογών και του προσώπου που θα κυριαρχήσει είναι ότι θα έχουμε πραγματικά σοβαρό πρόβλημα, γιατί ο νομοθέτης δεν προέβλεψε ότι με τα ενός μέτρου ψηφοδέλτια δεν ενισχύουμε τη Δημοκρατία, αλλά την αλαζονεία, την ματαιοδοξία και τον διχασμό κι ειδικά σ’ αυτό το τελευταίο στηρίζεται όλη η ιστορία της πατρίδας μας. Ίσως τελικά ο νομοθέτης ακριβώς αυτό να επιδίωκε δηλ. το διαίρει και βασίλευε … θα το επιτρέψουμε;

Ελπίζω πως ΟΧΙ … 






 

 
Nemeahistory.bloqspot.com
 
 

 





















 






















Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.